Вкусна гозба. Традиционни ястия от Българската национална кухня

Кулинарни специалитети от българската национална кухня

Шопска салата


Продукти: червени домати 300 г (5 бр.), краставички малки 150 г (2 бр.), пиперки 600–800 г (8–10 бр.), кромид лук 150 г (2–3 глави), натрошено сирене 200 г (1 чаена чаша), растително масло 30 мл (3 супени лъжици), магданоз 1/2 връзка, оцет и сол на вкус.

Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето и се нарязват на дребни парчета. Прибавят се нарязаните на кубчета домати, краставички и лук. Сместа се разбърква леко, подправя се на вкус с оцет и сол и се полива с растителното масло. Изсипва се в чиния, оформя се като купчинка и се поръсва със сиренето и дребно нарязания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар