Вкусна гозба. Традиционни ястия от Българската национална кухня

Кулинарни специалитети от българската национална кухня

Салата от карфиол (Цветно зеле)


Продукти: карфиол 1 глава (около 1 кг), маслини 15 бр., червени пиперки (капии или камби) 100 г (1–2 бр.), растително масло 50 мл (1/4 чаена чаша), лимон или оцет, сол, черен пипер и магданоз на вкус.

Карфиолът се накъсва на цветчета, измива се и се сварява в подсолена вода, отцежда се и веднага се наръсва с оцет или лимонов сок, за да не потъмнее. Нарежда се в чиния, полива се с растителното масло и се поръсва леко с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Тук-там се слагат целите маслини и резенчета от суровите пиперки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар